Spinningsko

Vi har spinningsko til alle, både mænd og kvinder. Uanset om du er nybegynder eller har prøvet spinning mange gange før, kan du finde dine nye spinningsko her.

Spinningsko - så du får en mere effektiv træning

Med nogle gode spinningsko får du meget mere tråd i pedalerne, og en mere behagelig træning. Mange cykler på spinningscyklen i racersko, men du kan også få nogle sko, specielt designet til spinning, altså indendørs brug. Forskellen er at materialet ofte er mere åndbart, og bunden kan være en anelse mindre stiv, for at være mere behagelige at have på.

En god spinningssko giver dig en sjovere og mere udbytterig træning

En spinningssko er en nødvendighed hvis du dyrker indendørs cykling på en spinningscykel med klikpedaler. Og det er der flere og flere der gør, da mange virkelig har fået øjnene op for, hvor god og effektiv (og hård!) en træningsform spinning er. 

Spinningssko til dame og herre – hvad er forskellen?

Person bærer spinningsko på indendørscykelI grove træk er en spinningsko til dame og herre ret identiske indenfor samme model, med undtagelse af bredden. En cykelsko til kvinder er ofte mere smal end modellen til herrer, da mændene ofte har en bredere fod. 

Det betyder at hvis du som kvinde har en lidt bred fod, så kan du sagtens anvende en spinningssko til herre – og omvendt. En spinningssko til kvinder spænder ofte fra størrelse 36-42, mens en herresko ofte spænder fra størrelse 39-50. 

Gennem de sidste år er flere og flere kvinder begyndt at cykle og det betyder at udvalget i cykelsko til kvinder er blevet markant større gennem årene. 

Hvad er forskellen på en spinningssko og racersko?

I grove træk er cykelsko til landevejscykling og spinning ret identiske, og du kan derfor sagtens bruge din landevejssko på spinningscyklen – særligt hvis du er nybegynder. Den største forskel findes i sålen, som på en spinningssko ikke vil være lige så hård som sålen på en landevejssko. Dette kan give en minimal nedsat kraftoverførsel, men hvis du er nybegynder, er forskellen så minimal, at du ikke umiddelbart vil opleve nogen forskel. 

I realiteten behøver kvaliteten af en spinningssko ikke at være lige så høj som på en landevejssko, da en spinningssko ikke udsættes for samme skiftende vejrforhold, som en udendørssko til racercyklen. Men komfort- og funktionsmæssigt bør de selvfølgelig have et passende niveau.

Sørg altid for at vælge en spinningssko med tre huller i bunden til montering af klamper. 

Hvad skal en god spinningssko kunne?

Med de rigtige spinningssko kan du opnå optimalt udbytte af din træning, da kvaliteten af dine spinningssko ofte kan aflæses på dine resultater og har betydning for din komfort under træningen. Hvis du er nybegynder på spinningscyklen, kommer der her lidt facts om spinningssko, som kan være nyttige hvis du skal ud og købe spinningssko første gang. 

En god spinningssko skal kunne følgende:

  • Have en tætsiddende overdel som smyger sig til din fod og passer optimal i størrelsen. Dette vil give dig en god komfort mens du cykler og sikre at foden bliver klemt eller svømmer rundt i skoen.
  • Have lukning via velcro eller BOA/drejespænde, da disse giver mulighed for en god finjustering af pasformen. BOA-spændet giver dig dog den største mulighed for finjustering. 
  • Have en stiv sål, da en stiv sål giver dig maksimal kraftoverførsel i dine tråd. Vægter du komforten over præstationen, vil du dog foretrække en blød sål.
  • Have en god åndbarhed så dine fødder ikke overopheder under træning. 

Hvis din spinningssko overholder ovenstående punkter, er du sikret en optimal pasform og komfort - og dermed også et optimalt udbytte af dine anstrengelser i spinningslokalet. 

Ovenstående betyder ikke at en spinningsko i den billige ende ikke kan være god nok – for det kan den sagtens! Hvis du er nybegynder på en spinningscykel, kan det give god mening at starte i den billige ende, og måske købe en lidt bedre sko næste gang, hvis du bliver bidt af træningen i spinningslokalet. Og synes du den billige spinningssko er helt optimalt for dig, så er der selvfølgelig slet ikke grund til at investere i en dyr sko.  

Hvis du går rigtig meget op i din træning og har høje forventninger til dine resultater (og måske endda har en intern magtkamp med vennerne), så kan en spinningssko i den dyre ende give dig nogle fordele. 

Dog findes der også cykelsko som er udviklet særlig med henblik på spinning. 

Spinningsko – hvilken er bedst i test?

Der bliver hele tiden lavet nye test af spinningssko, så det er svært at sige hvilken model eller mærke der præsterer bedst i spinningslokalet. Og hos Cykelpartner mener vi at svaret er meget individuelt, da det i høj grad afhænger af hvilken spinningssko der er bedst til netop dit behov og forventninger. 

Hvis du er helt ny på spinningscyklen og gerne vil teste det af, er det ikke nødvendigvis en spinningssko til flere tusinde kroner, der er den optimale løsning for dig. Og omvendt er det måske ikke den optimale løsning med en helt billig spinningssko, hvis du er en garvet spinner med meget erfaring. 

Nogle lægger meget vægt på pris og udseende, mens andre vægter komfort og funktionalitet højere. Der er ikke noget rigtigt og forkert – det handler bare om at finde en sko der fungerer for dig. Se fx cykelsko fra Shimano, Bontrager eller Endurance for inspiration.

Du kan læse mere om hver enkelt spinningssko via vores produkttekster på hvert enkelt produkt. Du har også mulighed for at læse anmeldelser på nogle af skoene. 

Spinningssko og klamper – hvad skal du gå efter?

Langt de fleste spinningscykler kan anvendes med enten Look Delta eller SPD klamper – eller begge varianter. Fitness World bruger fx pedaler med Look Delta på den ene side af pedalen og SPD på den anden side af pedalen. Forhør dig for en sikkerhedsskyld i dit lokale træningscenter, inden du investerer i nye klamper

De klassiske Look Delta klamper er røde og har tre monteringshuller til at spænde klampen fast under din spinningssko. 

Det er forholdsvis let at montere klamperne under dine cykelsko. Vær opmærksom på, at der kun meget sjældent medfølger klamper når du køber nye cykelsko. 

Du kan læse mere om pedaler og klamper i denne guide.

Køb spinningssko på tilbud eller udsalg

Vi kører jævnligt gode kampagner eller tilbud på spinningssko, så hold øje med siden hvis du mangler et par spinningssko til en god pris. 

Vi får nye kollektioner på lager et par gange årligt – og får vi ikke få solgt alle modeller og størrelser inden næste kollektion ankommer, kan du være heldig at gøre et godt køb på udsalg. 

Hvis du er på jagt efter en billig spinningssko, behøver du ikke nødvendigvis vente på udsalg. Vores sortiment indeholder nemlig modeller fra ca. 320 kr. og opefter.  

Har du brug for hjælp til at vælge den rigtige spinningssko?

Hvis du har brug for råd eller vejledning i forbindelse med valg af spinningssko, så er du altid meget velkommen til at kontakte vores kundeservice som sidder klar til at hjælpe dig på telefon: 39 40 31 31 eller på info@cykelpartner.dk.