Serviceeftersyn af elcykel

Er du træt af uventede regninger på reparationer?

Ligesom du får din bil til syn, er det faktisk også en rigtig god ide at sørge for at få din elcykel gennemgået. Med jævnlige serviceeftersyn af din elcykel, kan du nå at opdage og udskifte slidte dele, før de kommer uventet eller udvikler sig til at blive en kostelig affære.

En el cykel består af mange, tekniske dele, og kan som oftest være en stor investering som gerne skulle holde i mange år. Med et serviceeftersyn af din elcykel forlænger du ikke kun din el-cykels levetid – du får også en større køreoplevelse ud af det.

Hvor ofte skal en el-cykel til service?

Det kan være svært at sige præcis, hvor ofte din cykel har behov for et serviceeftersyn. Det afhænger meget af, om du pendler mange kilometer på el-cykel hver dag eller om du kører små ærinder på korte strækninger. Uanset, skal du endelig ikke spare eftersynet helt væk!

En elcykel har flere tekniske komponenter, som vi vil anbefale bliver tjekket – især hvis cyklen ikke er så ofte i brug. Brancheforeningens Cykelhandlere anbefaler regelmæssigt eftersyn ca. hver 9. måned.

Hvorfor skal din el-cykel have et serviceeftersyn?

Mange cykelentusiaster kan, med det rette udstyr, selv foretage en del af et serviceeftersyn. Dog skal man være obs på, at det hurtig kan blive en stor investering at få sat det rigtige cykelværksted op, hjemme i garagen. Men lige med cykler med batteri er det kun en professionel cykelhandler, som kan opdatere batteriets og motorens software, så ydeevne, rækkevidde og levetid er optimal.

Hvad koster et service på en elcykel?

Når du skal undersøge prisen på et eftersyn til din el-cykel, er det med at holde tungen lige i munden. Mange forhandlere tilbyder et serviceeftersyn, som indeholder forskellige tjekpunkter. Dog er det næsten sikkert, at servicering af en almindelig cykel er billigere, end et service af en elcykel. Dette skyldes, at et eftersyn af en elcykel tager længere tid, og flere komponenter på din el-cykel skal gennemgås.
Nedenfor ses et eksempel på, hvad et serviceeftersyn af din el-cykel indeholder hos Design Cykler.

Et serviceeftersyn af din el-cykel hos Design Cykler indeholder:

 • Sikkerhedstjek af lovpligtige reflekser
 • Justering af gear
 • Tjek af eger
 • Tjek af dæktryk
 • Tjek af bremser
 • Smøring af gearkabel
 • Kæde smøres / strammes op
 • Bevægelige dele smøres
 • Opdatering af software på el-system (såfremt det er et system vi forhandler)
 • Generel efterspænding
 • Tjek af slør i lejer
 • Opgørelse af eventuelle dele der trænger til en udskiftning

Med et Serviceeftersyn købsbevis vil der blive sørget for, at der bliver taget godt hånd om din el-cykel af en af vores uddannede cykelmekanikere, på en af de mange, lokale cykelværksteder. Derudover er vi lydhøre overfor de kommentarer, du gerne vil have kigget på.

Kan jeg selv lave service på min elcykel?

Som beskrevet ovenfor, er det svært for cykelentusiasten at foretage et dybdegående service af sin egen elcykel, fordi elcyklers tekniske reservedele er mere krævende end almindelige cykler. Men som ejer til en elcykel kan du med få reservedele og rengøringsmidler vedligeholde din cykel imellem serviceeftersynene, og dermed forlænge levetiden og ikke mindst køreglæden.

Herunder ses nogle af de punkter, som ikke kræver avanceret udstyr, eller fuldudstyret cykelgarage – imens opsmøget ærmer og knofedt gør halvdelen af arbejdet for dig.

 • Sørg for at fjerne mudder, skidt og snavs. Universal vaskemiddel til elcykler gør rengøringen nemmere. Og vælger du en flaske med sprayhoved, er det nemmere at fjerne skidt og snavs i de små kroge, også.
 • Især i vinterhalvåret kan frost, salt og skidt være hård imod de tekniske komponenter på din elcykel. Sørg for at holde disse rene med vand og klud. Køb eventuel et rengøringssæt, hvor klude, små rengøringsbørster og plejemidler er inkluderet.
 • Sørg for at rense og smøre bevægelige dele – og husk at anvende produkter som er specielt udviklet til elcykler, så du er sikker på ikke at skade eller forringe de elektroniske komponenter. En tør kædeolie til elcykler kan anvendes til både cykelkæde, tandhjul, kabler, pedaler og gearsystemer.
 • Sørg for at bruge kontaktspray på displayholderen og alle kontaktpunkter på batteriet. Dette er med til at rense og beskytte elektroniske komponenter. Vælger du en sprayflaske med et rør, gør det påførsel mere præcis og nemmere.
 • Med det omskiftelige, danske vejr er det en god ide med beskyttelsescovers, så smuds, vind og vejr får svært ved at trænge ind. Dette er også særligt praktisk, hvis din cykel skal stå opbevaret over en længere periode – f.eks. i ferier eller vinterperioder med hårdt vejr.