Hjul til racercykler

Find alt i hjulsæt til din racercykel. Vi har altid billige hjul til race, landevej og triathlon

Valg af hjul til racercykel:

Hvilke hjul til racercykel skal jeg vælge? Det vigtigste er at vælge nogle rigtig gode hjul til racercykel, som er designet specielt til formålet. Kører man meget landevejsløb, triatlon eller Cykel Cross, skal man selvfølgelig tage udgangspunkt heri når man vælger hjul. Professionelle ryttere har som regel flere sæt hjul alt efter om det er til løb eller træning. Det kan være marginalerne der tæller under et løb og hjulene kan være med til at gøre en forskel. Nogle vil kun køre med specielle letvægtshjul, mens andre hellere vil køre med lidt bredere hjul for optimalt vejgreb og smidighed.

Hjul uden slange eller hjul med slange?

Der findes hjul som er uden slange samt hjul med slange. Fordelen ved hjul med slanger er, at man selv let kan lappe sit dæk. Dette gør dem mere driftssikre og mere økonomiske i længden.
Hjul uden slange er ofte lidt dyrere at anskaffe, men de er også en anelse lettere og rullemodstanden er en anelse mindre end ved dæk med slange. På slangeløse hjul er dækket limet eller tapet direkte fast på fælgen og det er langt fra alle der kan finde ud af det selv.

Hvor meget skal man investere i racerhjul til cykel?

Er man ude efter de bedste hjul til sin racercykel, er man sikkert også klar over at de koster. Cykler man bare for at holde sig i god form, er der ingen grund til at investere i de helt dyre professionelle hjul. Det er slet ikke nødvendigt for at få en god oplevelse på landevejen. Er man derimod den mere professionelle rytter, som cykler meget og deltager jævnligt i løb, kan det godt betale sig at investere i nogle rigtig gode hjul, både for kørekomforten, men også fordi at de rigtige hjul kan være med til at forbedre hastigheden, nedsætte rullemodstanden og det er måske det, som i den sidste ende er medvirkende til et godt resultat. Professionelle cykelryttere har som regel to hjulsæt at skifte imellem, hvor det ene sæt er til træning og det andet sæt er til løb. På den måde undgår man dagligt slid på de dyre løbshjul.

Skal jeg vælge bestemte hjul hvis jeg er en tung rytter?

Det kan være en rigtig god idé at tænke vægtbelastning ind i valg af nye hjul, dæk, fælge, hvis man er en lidt tungere rytter. Vælg nogle dæk som kan holde til en lidt højere belastning og forlænge hermed levetiden for hjulene. Vælger man et forhjul eller baghjul som er beregnet til en lavere vægt, slider det for hårdt på hjulet og kan i den sidste ende blive dyrere, fordi man ender med at skulle skifte oftere. Det kan sagtens lade sig gøre at finde et letvægtshjul med lav friktion, der er designet til en lidt tungere rytter til fornuftige penge.

Test af hjul til racercykel:

Der er lavet flere test af hjul til racercykel, som er tilgængelige online på nettet, hvis man vil researche lidt inden man vælger sit næste hjulsæt. De forskellige test kan bruges som en guide til hvilke type racerhjul, der vil være fornuftig at investere i. Er man bare motionist, er der ingen grund til at købe et letvægtshjul i carbon. Kvalitet og pris hænger selvfølgelig sammen, men det kan sagtens lade sig gøre, at få et rigtig godt dæk til billige penge.
En god idé er selvfølgelig at holde øje med tilbud online på nettet. Der kan være mange penge at spare, ved at købe et hjulsæt på udsalg.

Kontakt vores support hvis du er i tvivl!

Hvis du er i tvivl om hvilket forhjul til racercykel, baghjul til racercykel eller hjulsæt til racercykel du skal vælge, så kontakt vores fantastiske support. Her sidder der uddannet personale, som kan hjælpe med at guide dig frem til de rigtige hjul.