Hjul til MTB cykler

Her finder du vores store udvalg af cykelhjul og hjulsæt til brug på MTB-cykler. Disse hjul er særligt udviklet til MTB-kørsel og kan klare de ekstra belastninger dit hjul udsættes for, når du kører offroad. Vi har hjul i 24”, 26”, 27,5” og 29” så du kan finde præcis de MTB-hjul der matcher dine behov.

Vælg den rette hjulstørrelse for dig?
Vi har (i skrivende stund) fire forskellige hjulstørrelser til MTB: 24”, 26”, 27,5” og 29”.

  • 24”: Denne størrelse hjul bruges primært på børnecykler.
  • 26”: Oprindeligt den mest anvendte hjulstørrelse inden for MTB. De små hjul gør cyklen lettere, og giver dig en større respons, når du kører. Der findes et stort udvalg af reservedele til 26” hjul, der qua deres lille størrelse er mere robuste og stive. Til gengæld er de små hjul tilbøjelige til at ryge ned i fordybninger i underlaget, hvilket sagtner farten og øger risikoen for at køre galt.
  • 27,5”: Denne mellemstørrelse er blevet populær som en mellemting mellem den gamle 26” standard-hjul og den nye foretrukne 29” størrelse. 27,5” kombinerer fordelen fra den mindre 26” hjul med større stivhed, mere robusthed og bedre kontrol, samtidig med at den større diameter mindsker risikoen for at ”sidde fast” i ujævnt terræn. Ulempen ved 27,5” er, at der er et begrænset udvalg af reservedele inden for denne hjulstørrelse til MTB.
  • 29”: Det nye sort inden for MTB. De store hjul tager muligvis længere tid at få op i fart, men når de er i gang giver de et mere stabilt og holder et højere momentum end mindre hjul, så du virkelig kan få fart på. Til gengæld kan de store hjul være svære at navigere på de snævre MTB-spor og være besværlige at bruge for korte cykelryttere.

Sammensæt selv eller køb et samlet sæt
Du kan enten vælge at sammensætte dit eget hjulsæt blandt vores for- og baghjul eller købe et af de forudvalgte hjulsæt, der enten af producenten eller os er blevet sammensat, så for- og baghjulets egenskaber komplimenterer hinanden perfekt til MTB-kørsel.