Bikepacking

Udstyr og tilbehør til bikepacking

 

Sram PowerLock samleled - 11 speed Sram PowerLock samleled - 11 speed
Spar 26%
39 DKK 29,00 DKK inkl. moms
Goal Zero - Flip 36 Powerbank - Sort - Kapacitet 10.050 mAh Goal Zero - Flip 36 Powerbank - Sort - Kapacitet 10.050 mAh
Spar 50%

Hvad er Bikepacking?

Udtrykket ’Bikepacking’ udspringer fra backpacking, som vi kender fra vandring og friluftlivet. Det er cykelferie for de eventyrlystne, hvor du får en oplevelse af mere natur og barsk terræn – væk fra cykelstier og trafikerede veje. Ved bikepacking er det ikke en nødvendighed med stor erfaring – du kommer rigtig langt med det rigtige udstyr.

Hvad skal man have på sin cykel?

Din oppakning består kun af det mest nødvendige, da det skal spændes fast på din cykel. Derfor er det også vigtigt at pakke ’småt, men godt’. 

Steltasker og styrtasker er praktiske og fås i mange størrelser. En fronttaske til cyklen er også særlig anvendelig, så du har de mest nødvendige ting. Er du ny og skal til at købe nyt udstyr til din næste cykelferie, vil det være en god ide og kigge efter vandtætte cykeltasker, som kan klare byger og modstå mudder og snavs.

Bikepacking udstyr

Bikepacking er en form for cykelturisme, hvor man cykler langt og bærer sit udstyr på cyklen. Udstyrsbehovet afhænger af turen og dine personlige behov, men her er nogle generelle ting, som du kan overveje at have med:

  1. Cykel: En cykel, der er egnet til terrænet og afstanden, du planlægger at cykle. Det kan være en mountainbike, gravelcykel eller touringcykel.
  2. Cykeltasker: Tasker, der er designet til at fastgøre til cyklen og bære dit udstyr. Det inkluderer en styrtaske, sadeltasker, framebags, og eventuelt en rackbag.
  3. Sovepose: En sovepose, der er velegnet til de temperaturer, du forventer at sove i. Der er mange letvægts- og komprimerbare muligheder, der er specielt designet til cykelture.
  4. Liggeunderlag: Et liggeunderlag, der giver dig en behagelig overflade at sove på, og isolerer dig mod kulde fra jorden.
  5. Telt: Et telt, der er let og nemt at pakke på cyklen, og giver dig tilstrækkelig beskyttelse mod vejret. Alternativt kan du overveje en hængekøje og et tarp.
  6. Mad og drikke: Mad og drikke nok til hele turen, evt. en rygsæk med vandreservoir og/eller vandrensning eller vandfilter, hvis du ikke har adgang til rent vand.
  7. Tøj: Tøj til at cykle i, og tøj til at sove i og holde dig varm om aftenen. Det er en god ide at medbringe flere lag, så du kan justere din temperatur efter behov.
  8. Værktøj og reservedele: Cykelspecifikt værktøj og reservedele, som du kan bruge til at løse eventuelle mekaniske problemer på turen. Det inkluderer f.eks. ekstra slanger, dækjern, en cykelpumpe, lappegrej, kædeolie, og et multitool.
  9. Personlig pleje og medicin: Toiletpapir, håndsprit, solcreme, myggespray, personlige medicin, og eventuelle førstehjælpsartikler, som du har brug for.
  10. Kort og navigation: Kort eller GPS til at navigere i terrænet, og en powerbank til at oplade elektronisk udstyr, hvis det er nødvendigt.

Husk altid at pakke let og vælg udstyr, der er egnet til dit behov og turens krav.

De første par ture vil hurtigt give dig en fornemmelse af, hvad du helt sikkert kan undvære – og hvad du bestemt ikke kan. Med erfaring finder du ud af, hvordan du får pakket en let og optimal udstyrspakke til din cykeltur.

Vil du lære mere om bikepacking. så kan du læse denne guide til bikepacking.