ESI Grips - De bedste greb til din cykel.

ESI Grips

ESI Grips

ESI Grips - De bedste greb til din cykel.

Med over 30 års erfaring i bagagen indfor udvikling og produktion af mekaniske dele til luftfartsindustrien, begyndte Gary Stewart, som er dedikeret mountainbiker og motorcyklist, at opfinde dele til mountainbikes, det blev starten til Extreme Steering Inc., der i 1999 blev til ESI.

Første produkt var en styrstabilisator, der skulle absorbere de værste ryk i styret, som opstår når man kører over sten eller i løst underlag. I dag er den taget af markedet men Gary arbejder stadig på at udvikle den, så den passer bedre til de moderne cykles geometri. 

Efter at have brugt flere hundrede timer på sin mountainbike for at teste stabilisatoren, havde Gary enormt ømme hænder og arme, dermed var næste projekt startet, absorberende håndtag.

Fra sin tid i luftfartsindustrien havde Gary kendskab til det perfekte materiale, nemlig 100 % silikone, som har alle de rigtige egenskab, det er ikke porøst, det kan håndtere store temperatur forskelle uden at ændre egenskaber og sidst men ikke mindst er det meget stødabsorberende. Da ESI grips blev præsenteret for offentligheden blev efterspørgslen enorm, rigtig mange mountainbikere til Gary idé om, at mønster hører til på dækkene og ikke i grebene.

ESI greb er stadig firmaet absolut største succes og findes i dag i tre tykkelser: race 30mm, chunky 32mm og extra chunky 34mm. Rigtige mange cykelryttere der bruger meget tid på deres mountainbike, sværger i dag til ESI greb, og det er ikke uden, mere komfortable greb findes ikke.