Singles day (Single dag)

Dato: 11. november (11.11) - Singles day er altid d. 11/11 uanset hvilken ugedag det er.

Singles day stammer fra 1993 og blev opfundet af universitetsstuderende i Kina, og datoen 11/11 blev valgt da 1 tallerne symbolisere single. Dagen blev opfundet for at singlerne kunne fejre sig selv og feste med deres singlevenner. De mente der var for meget fokus på par, og Singles day blev derfor et modstykke til Valentines day.

Flere medier spår at Singles day bliver det næste store og kommer til at konkurrere med dage som Black Friday. Allerede sidste år, var der flere danske webshops, som fejrede singles day med stor succes.

11. november
Så lige som Black Friday har vokset sig stor i Danmark, tror vi også at singles day vil blive en kæmpe udsalgsdag, hvor ikke bare singler, men alle kan nyde godt at tilbud og rabatter. For selvom singles day d. 11. november er tiltænkt singler og tilbud, som er tilpasset singler, så vil de fleste butikker og webshops, nok have fokus på at der skal være noget for alle.

Singles day er helt klart størst i Kina, hvor det er den største handelsdag, som slår dage som Black Friday.

For få år siden, var der ikke mange der var opmærksom på Black Friday, men sidste år (2016), slog dagen alle omsætningsrekorder i Danmark. Black Friday 2016 blev der omsat for 2 mia. kroner med dankort, hvilket gjorde dagen til den største enkeltstående shoppedag nogensinde.

Kineserne omsatte for 124,5 milliarder kroner på Singles Day i 2016.
Til sammenligning var omsætningen for den samlede amerikanske onlinehandel for Thanksgiving Day, Cyber Monday og Black Friday tilsammen knap 53 milliarder kroner i 2015.

Kilde: tv2.dk

Singles day har ikke altid været en shoppedag, men i 2009 så virksomheden Alibaba muligheden i at lave nogle gode tilbud, som de kaldte "Double II". Det var en mulighed for at booste salget, som typisk var lidt stille op til jul, og singles day blev en dag hvor singler kunne købe gaver til dem selv.

Gode tilbud d. 11.11

Selvom singles day ikke blev opfundet eller startet som en dag med masser af rabatter og tilbud, så er det nu blevet en kommerciel handelsdag, hvor butikkerne (både online og offline) giver store rabatter eller laver ekstra gode tilbud. Det kan du takke Alibaba for, som er det kinesiske svar op Amazon. Stifteren af Alibaba, så mulighederne i at øge omsætningen denne dag, og opfordrede alle butikkerne til at give store rabatter på netop denne dag.

Det blev en kæmpe succes, men en omsætning der slog alle rekorder, og siden hen er d. 11.11 blevet en tilbudsdag i stil med Black Friday.

Hos Cykelpartner er vi selvfølgelig også opmærksomme på forespørgslen af disse mærkedage. Det har jo en selvforstærkende effekt, når der er populært det ene år, bliver der endnu mere populært året efter, og så er vi jo som moderne e-handelsvirksomhed nød til at være med på ideen.

Singles day online

Singles day er for alle butikker, både fysiske og online forretninger. Dog er konceptet endnu ikke så udbredt i de fysiske butikker, som det er i online butikkerne. Så skal du finde nogle gode Single Day tilbud i år, så er der størst chance hvis du søger online.