Test af cykelhjelme - de 3 bedste cykelhjelme

Der bliver løbende lavet test af cykelhjelme for at forsøge at hjælpe forbrugerne med at finde de bedste hjelme. Der findes et kæmpe udvalg af cykelhjelme og hos Cykelpartner, kan du vælge mellem over 600 cykelhjelme til mtb, race, skate, enkeltstart, bmx og naturligvis hverdagscykling. Priserne på cykelhjelme varerier fra omkring 200 kr. og op til langt over 2000 kr. for nogle af de rigtig gode racerhjelme.

Dette er en beskrivelse af en cykelhjelmstest lavet af DR i 2014. Der blev i testen udvalgt en top 3 og da vi har alle tre vindere i shoppen, vil vi gerne hjælpe dig med at blive lidt klogere på de 3 hjelme.

De tre bedste hjelme i testen blev:

Giro Trinity

Bell Solar

Abus Lane-U

Alle tre cykelhjelme ligger meget tæt op af hinanden både i funktionalitet og i pris og for mange vil valget mellem de tre hjelme blive afgjort af, om man er mest til Bell, Giro eller Abus.

Normalt siger man, at pris og kvalitet hænger sammen, og dette mener vi også normalt er tilfældet, men ingen regler uden undtagelser. I lige netop denne test vandt den billigste cykelhjelm over den dyreste i forhold til slagfasthed.

Citat fra DR: ”Faktisk indtog testens dyreste hjelm - Bontrager Curcuit Helmet til 799 kroner - en klar bundplacering i den vigtige del ved stød, mens den absolut billigste cykelhjelm - Bell Solar til 249 kroner - klarede det simulerede styrt ved 20 km/t allerbedst.

Hvorfor vælge en testet cykelhjelm?

Alle cykelhjelme, som kan findes på det danske marked er CE godkendte, men desværre er det ikke nogen sikkerhed i sig selv. En del af disse hjelme er ikke holdbare nok i slagtesten. Nogle hjelme dumper også testen, fordi hjelmene ikke bliver siddende korrekt på hovedet. Når du køber en cykelhjelm, som har været med i en test, ved man, at du får en cykelhjelm, som sikrer dig optimalt.

Dertil skal dog siges, at cykelhjelme er forskellige, og det er menneskers hoveder også. Derfor er det vigtigt, at man også vælger sin cykelhjelm ud fra, at den passer til ens hoved.

Giro Trinity – Bedst i Test

Hjelmen fås i størrelse 54-61 cm og findes i forskellige farver.

Den mest kendte farve i Trinity modellerne er den skrigende gule. Ellers findes den i mere neutrale farver såsom sort, hvid og grå nuancer.

Hjelmen har en rigtig god ventilation og kan anbefales både som hverdagshjelm og til motionscykling på racercykel. Hjelmen beskytter rigtigt godt mod insekter i hjelmen, da der er monteret insektnet i alle de forreste 5 huller på hjelmen.

Se hele beskrivelsen af Giro Trinity her.

Bell Solar – anden testvinder

Hjelmen fås i størrelse 54-61 cm og findes i flere forskellige farver.

Hjelmen er meget aerodynamisk og vejer kun 256 gram, hvilket også gør den attraktiv til brug som racerhjelm. Hjelmen har insektnet monteret i de 3 nederste forreste huller.

Desuden bør det nævnes, at denne hjelm var den mest beskyttende i slagtesten.

Se hele beskrivelsen af Bell Solar her.

Abus Lane-U – nr. 3 i cykelhjelmstesten

Hjelmen fås størrelse 52 – 62 cm og findes i flere farver.

Abus Lane-U skiller sig ud fra de andre hjelme, da denne hjelm findes i to størrelsesvalg, så man kan vælge en hjelm, som dækker størrelse 52-57 cm. eller en som dækker 56-62 cm.
Desuden er dette en cykelhjelm, som fylder mindre på hovedet end de fleste sammenlignelige hjelme.
Dette er en rigtig populær hverdags cykelhjelm, og den yder en god beskyttelse mod insekter, da der i de forreste huller er monteret insektnet.

Se hele beskrivelsen af Abus Lane-U her.

Hvis du gerne vil læse om testen og hvad DR ellers skrev om de forskellige cykelhjelme, så finder du et resume af den udsendelse, som dannede grundlag for testen på www.dr.dk/nyheder/penge/forbrugerraad-maerkede-cykelhjelme-giver-ingen-sikkerhedsgaranti

Alle vores cykelhjelme er selvfølgelig godkendte og god kvalitet. Se en oversigt over alle vores cykelhjelme her.