Kundeservice tlf. T: 39 40 31 31

22.000+ anmeldelser

Modtag i morgen, bestil før
  • 00t :
  • 00m :
  • 00s

Fjällräven

Fjällräven er et kendt svensk brand, med mere end 50 års erfaring. Fjällräven (Fjældræven) er nok mest kendt for deres ikoniske rygsæk Känken.

Lige siden Fjällräven blev grundlagt lidt over 50 år siden, har de haft en stærk mission om at udvikle produkter, der gør det nemmere for folk at nyde landskabet. Så langt tilbage som i 1950 har Åke Nordin udviklet en rygsæk, der såede det frø, der har medvirket til at Fjällräven er blevet det firma det er i dag.

Lige siden 1960, har Fjällräven fortsat med at producere innovative og funktionelle produkter, der er værdsat af generationer af udendørs entusiaster over hele verden - og som også har modtaget en række fornemme priser i årenes løb. Fjällrävens produkter sælges i dag i omkring 20 lande. Over tid har flere af deres produkter blevet mere eller mindre klassikere - Fjäldräven Grønlands Jakke, Vidda Bukser, Kånken rygsæk og Ekspedition dunjakke.

De arbejder hele tiden på at udvikle materialer, løsninger og design til nye favoritter - tøj, telte, soveposer og andet udendørs udstyr, der kan bruges, elsket og slidt gennem mange år af eventyr ud i den friske luft.

Historien om Fjellräven

Fra en lille kælder rum i Örnsköldsvik, har Fjällräven udvidet sig til alle verdenshjørner. Det hele startede med en 14-årig dreng, der ikke synes, ​​at de rygsække fra den tid var særligt behageligt, og besluttede sig for at gøre noget ved det. Året var 1950, og Åke Nordin gik på en vandretur i bjergene i Västerbotten sammen med en god ven. Åke var spejder og elskede at være udendørs. Men Åke synes ikke der var en god løsning på at transportere sine ejendele på.

Rygsække i 1950'erne var bestemt ikke behagelige, da de hang som uformelige poser fra din bagdel og tvang bæreren til at gå bøjet forover for at kompensere for vægten. Åke havde læst, at hvis du skulle bære noget tungt, bør vægten placeres højt oppe og tæt på ryggen. I en hytte tæt på familiens sommerhus uden for Örnsköldsvik lavede Åke en træramme. Ved hjælp af sin mors gamle symaskine, syede han en pose ud af et stærkt bomulds materiale, som han fastgjort til sin  træramme ved hjælp af læderremme.

Åke var glad. Rammen fordelte belastningen bedre over ryggen og øgede ventilationen mellem ryggen og rygsækken. Derudover kunne han bære en tungere vægt på ryggen.

Rygsækken der startede Fjällräven

Den rygsæk ramme, som Åke lavede i træ var starten på det firma (Fjällräven), solm Åke Nordin grundlagde ti år senere. På det tidspunkt havde han tjent sin værnepligt på den nyligt grundlagt og ekstremt krævende FJS Parachute Ranger School i Karlsborg. Det var der, at han indså, at der var et marked for funktionel og slidstærk udendørs udstyr.

Åke bemærket, at ikke engang det udstyr, der anvendes af de bedste elite enheder i landet var gode nok. I 1960 registrerede Åke Nordin sin virksomhed, som han kaldte Fjällräven. Dens hjemsted var familiens et-værelses lejlighed lige uden for Örnsköldsvik. Værkstedet var i kælderen, der fungerede som en fabrik og udviklingsafdeling i de første år. Det er her, de første rygsække med aluminiumsrammer blev skabt, og efterhånden også de kondens-fri, lette telte, funktionelt udendørs tøj og revolutionerende soveposer, som ville komme til at blive elsket af en voksende korps af udendørs entusiaster rundt om i verden.

Navnet Fjällräven (Fjældræven)

"Fjällräven er svensk, og direkte oversat til Dansk betyder det Fjældræv, eller Polarræv. Vi danskere kan have svært ved at stave det korrekt, og bruger ofte ord som fjallrav, fjællræv osv. Men den korrekte stavemåde er altså Fjällräven.

Viser 1 til 1 (af i alt 1 produkter)

Fri fragt
Lette og hurtigtørrende shorts. Brug dem til sommer eller når du rejser mod varmere himmelstrøg. Shortsene er lavet i stretch, har en skjult snor til justering i taljen og slidser for neden. Fjällräven | Varenummer: ODSX140127
Vejl.: 649,00
499,00
Føj til kurv Prisgaranti - Set billigere?
Viser 1 til 1 (af i alt 1 produkter)

Tilmeld nyhedsbrev

Vær up to date med de bedste priser, nyeste varer og gode tilbud - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Vi behandler nedenstående oplysninger fortroligt - læs mere om vores persondatapolitik her.