American Classic

American classic er blandt de førende i cykelbranchen, når det drejer som udvikling af lette hjul. Bill Shook præsenterede de første varer i 1982, som var en letvægts flaskeholder og en banebrydende let justerbar sadelpind, som har lagt grunden for det vi i dag har af sadelpinde med integreret beslag også kaldet slæde.

Bill Shook havde i 1970'erne en succesfuld karriere som cykelrytter på bane og landvejen og var en periode en fast del af det amerikanske landevejslandshold. Som aktiv rytter i 70'erne savnede Bill lette komponenter og begyndte, hjemme i faderens garage, at eksperimentere med at lave sine egne cykeldele. I 1974 byggede han verdens første aluminiums cykel med oversize rør, den brugte han i adskillige løb de kommende år.

Da Bill havde indstillet sin aktive karriere, var lysten til at lave det bedste udstyr ikke blevet mindre, så han tog en teknisk ingeniør kandidatgrad på Ohio State University. Nu var grunden for American Classic lagt.

I dag er Bill Shock stadig ejer af American Classic samtidig med han er firmaets chefingeniør. Firmaet har udvikling, test og kvalitetskontrol i USA, men har flyttet produktionen til Taiwan hvor firmaet har egen fabrik, hvor de har egen fælgproduktion og naturligvis bygger hjul.

American Classic laver high-end hjul til stort set alle cykeldiscipliner og som en af meget få producenter, laver American Classic lette hjul til cykellister over 100 kg.

Cykelhjul er ikke bare cykelhjul og dette ses i særdeleshed, når man kigger på American Classic cykelhjul til både mtb og racercykler. Her får man det ypperste af det ypperste indenfor hjul og hjulsæt til cykler i den mellemste prisklasse indenfor cykelhjul.

Letvægts cykelhjul fra American Classic

American Classic producerer cykelhjul og hjulsæt baseret på mange års erfaring indenfor produktion og kørsel i de professionelle cykelløb. Ved at have Bill Shook i spidsen med sine kompetencer har American Classic en fordel, som mange andre producenter mangler. De har nemlig den fornødne viden om brugen af hjulene inhouse, hvor mange må ud og betale sig fra dette.

Med Bill Shooks passion for produkterne, har American Classic formået at skille sig ud ved at lave high-end cykelhjul til næsten alle former for cykling. De har specialiseret sig i de lette cykelhjul til både racer og mtb og hos dem er det også muligt at købe lette cykelhjul til tunge ryttere.

Tilbud / Udsalg og billige priser på American Classic 

Priserne på American Classic hjulsæt ligger typisk i prislejet omkring 5000 kr. men man kan også være heldig at finde billige American Classic cykelhjul i forbindelse med udsalg eller generelle tilbud. Dette sker oftest i efteråret, hvor producenterne præsenterer deres nye kollektioner og hvor forhandlerne derfor gerne vil at med deres modeller fra tidligere kollektioner. Så hvis man er på udkig efter billige topkvalites cykelhjul, så hold godt øje med om der kommer gode tilbud på American Classic hjulsæt.