Sådan vælger du det bedste løbeur

I denne guide vil vi hjælpe dig med at finde det bedste løbeur til dit behov. Så uanset om du er nybegynder eller erfaren løber (motionist), så hjælper vi med at du får købt det bedste løbeur.

Hvad er dit behov?

Det er ikke helt ligegyldigt hvad du skal bruge dit løbeur til. Træningsure fås i mange prisklasser og alt efter dit behov, så gælder det om at finde et træningsur, som har de funktioner du har brug for, ikke kun nu, men også fremover.

Nogen løber for at blive bedre og hurtigere, andre for at tabe sig, og komme i bedre form. Inden du investerer i et løbeur, skal du gøre op med dig selv, hvad dit behov er.

Så kan et ur, der bl.a. viser skridt, være en god løsning. På den måde bliver du motiveret, hver gang du bevæger dig, og ikke ”bare” når du løber.

 1. Jeg vil gerne løbe længere
  • Så skal du bruge et ur med GPS og pulsmåler, som kan tracke dine ture, så du kan analysere dine træningspas
 2. Jeg vil gerne løbe hurtigere
  • Så skal du have et løbeur med GPS, som kan vise hastighed.
 3. Jeg vil gerne tabe mig
  • Så kan et ur, der bl.a. viser skridt, være en god løsning. På den måde bliver du motiveret, hver gang du bevæger dig, og ikke ”bare” når du løber.
 4. Jeg vil gerne i bedre form
  • Så er det rigtig godt med et ur der har intervaltrænings-funktion og som måler puls og distance. Med intervaltræning kan du nemt intensivere træningen.

Motion, Marathon, Trailløb eller Triathlon

Uanset om du løber for at nå nogle mere ekstreme mål, eller du løber for at holde dig i form, kan et løbeur gøre en stor forskel for din træning.

Et løbeur kan have rigtig mange funktioner, og man kan følge sin træning meget præcist med et godt løbeur. Vil du bruge dit ur til eksempelvis triatlon eller trailløb, er der nogle funktioner, som er uundværlige.

o   Skal du være med i en triatlon, hvor du både skal i vand, på cyklen og i løbeskoene er det en kæmpe fordel, hvis du nemt kan trykke på en enkelt knap og skifte imellem de forskellige træningsformer.

o   Skal du løbe trailløb, er GPS et must, så du kan finde rundt ude i naturen, hvor der ikke altid er markeret stier at følge.

o   En vigtig ting ved de mere ekstreme løb som triatlon, marathon og trailløb er batterilevetid en vigtig faktor. Der skal gerne som minimum være 15 timer at gøre godt med, så du er sikker på, at der er nok strøm til hele turen; også hvis du skulle fare lidt vild.

Med et løbeur kan du:

Få pulsmåling, have en lille smart GPS lige ved hånden, se og måle dine løberuter, se antal skridt du går, du kan måle din svømme- og cykeltræning, tage tid, følge din form og kondition, LiveTrack, hurtig og nemt overfører data med computeren, træningsdagbog og meget mere…

*funktionerne afhænger af løbeurets model

Pulsmåler:

Brystbælte eller pulsmåler i dit løbeur? Vil du have de mest præcise tal, anbefaler vi, at du investere i et pulsbælte til dit ur. Løbeure med integreret pulsmåler kan være ganske udmærket, men kan endnu ikke måle så præcist som brystbæltet.

Udover at der er forskel på løbeure, så er der også forskal på, om de måler puls med et brystbælte eller direkte via uret på dit håndled.
De forskellige mærker har ofte et pulsbælte, der passer til alle deres enheder; så trods det du skifter løbeur, behøver det ikke være nødvendigt at skifte brystbæltet også.

De fleste motionsure/træningsure er vandtætte (vandafvisende). Nogle ure fra Garmin har f.eks. en vandtæthedsklassifikation, der viser hvor meget vand det kan tåle.

Bruger du svømning som en del af din motion, så kan et ur, der kan bruges i svømmehallen være en fordel. Nogle løbe-/sportsure, kan nemlig måle baner (bassinlængder), så du også kan tracke aktivitet i svømmehallen.

Brug dit løbeur som hverdagsur

Et løbeur i dag er ikke bare en stor klods på armen, der kun bruges af de meget erfarne sportsudøvere, hvor uret har en masse funktioner og knapper, vi alligevel ikke får brugt. Et løbeur findes i mange forskellige design, og behøver ikke være ret stort for at kunne give dig nogle interessante informationer om dit bevægelsesniveau.

Måske kunne et pulsur få dig til at gå lidt ekstra?

I den travle hverdag kan det være svært at finde tid og motivation, til at skulle ud på enten cykel eller løbetur. Et løbeur med skridttæller kan vise dig, hvor meget du egentlig får gået i løbet af dagen, og på den måde kan du sætte dig nogle mål om at få gået de antal skridt om dagen, der er med til at give et sundere heldbred og en bedre livsstil.

Måske handler det ikke om ret store ændringer og megen ekstra tid, men bare om at gøre det, der synes at være godt for en.
Tag eksempelvis trappen i stedet for elevatoren, og lad være med at parkere lige ved døren til arbejdet, så du er tvungen til at gå de ekstra skridt frem og tilbage til din bil.

Se på uret, hvornår du får en mail, en sms eller et opkald:

Nogle træningsure har ikke alene de mange funktioner, der gør din træning sjovere og mere nørdet, men du kan også følge, hvad der sker på din mobil. Ved at koble uret op på din smartphone, kan du hele tiden se når der er aktivitet. Der kommet en påmindelse på uret, så du hurtigt kan se, hvad der er sket på telefonen. Du kan se, om der er en mail eller om der er nogen som ringer, hvor du bare må tage telefonen.

Uanset om det er fordi du sidder og arbejder eller om du er i gang med træning, kan opkald og beskeder på telefonen virke forstyrrende, indtil du ser hvad det drejer sig om. På dit ur kan du hurtigt lige tjekke, uden at skulle have telefonen frem, om der er sket noget du skal reagere på nu og her.

Info om pulszoner

Du udregner dem efter følgende formel:
(Maxpuls - hvilepuls) x belastning i % + hvilepuls
Eksempel: En person med en hvilepuls på 65 og en maksimalpuls på 185, der ønsker at lave et fedtforbrændende træningspas ved 60 til 70 % af sit maksimum, skal holde pulsen mellem 137 - 149 slag pr. minut, mens træningen står på, fordi:
(185 - 65) x 60/100 + 65 = 137 & (185 - 65) x 70/100 + 65 = 149

Sørg for at notere tallene et sted hvor du kan finde dem igen. Så slipper du for at skulle gentage beregningerne, hver gang du skal til at træne.

Løbeur til motionisten

Når du som motionist beslutter dig for at købe et løbeur, er det en rigtig god ide, ikke at gå efter et ur med alt for avancerede funktioner. Det kan gøre det mere besværligt, end hvad godt er, hvis ikke man har interessen for at sætte sig ind i alt det, dit løbeur kan måle og vise.

Løbeurets bedste funktioner til motionisten:
o Skidt- / kilometertæller
o Pulsmåler
o Kalorietæller

Er du motionisten eller løbeentusiasten, der godt kan lide at have udstyret i orden, og gerne vil være lidt nørdet omkring din træning, kan du med fordel kigge med herunder, hvor vi snakker om løbeure til den mere erfarne løber.

Op til 500 sange på dit løbeur:

Nogle løbeure har integreret MP3 afspiller, som gør det muligt at lagre musik på dit ur.
At have ledning fra ur til ørerne ville blive noget være bøvl, så man har derfor lavet forbindelse via bluetooth. Høretelefonerne behøver ikke være nogle specielle for at kunne tilkobles, hvis bare de har bluetooth-forbindelse.

Løbeur til den erfarne løber

Er du blevet en af de heldige, som næsten er blevet afhængig af løb?
Ja så er det måske på tide at opgradere løbeuret, så du virkelig kan få nogle tal på din træning. Når først, du får styr på alle de funktioner, et løbeur kan have, vil du helt sikkert blive yderligere motiveret til at presse dig selv lidt ekstra, så du opnår bedre og bedre resultater.

Ikke alene er et mere avanceret løbeur med til at øge motivation, det er også med til at løfte din løbe-interesse op til næste niveau, hvor du kan blive lidt af en løbenørd.

Du får tal på din træning, som du blandt andet kan bruge til at sammenligne med dine kammerater, og man kan på den måde konkurrer mod hinanden, og motivere hinanden til at yde en ekstra indsats.

Løbeurets bedste funktioner til den erfarne løber:
o Skidt- / kilometertæller
o Pulsmåler
o Kalorietæller
o Træningsdagbog

Løbeure er ikke kun til løbeturene

Som vi tidligere har været inde på, kan disse puls-/løbeure meget mere end at måle dine skridt, når du går og løber. I dag findes der tilbehør til dit løbeur, der gør det muligt at måle, både når du cykler og når du svømmer. Specielt dem der træner til triatlon har selvfølgelig brug for denne kombination, men mange af os mindre ekstreme motionister, kan også have stor glæde af disse mere avancerede træningsure.

Mange af os er måske ikke kun til at løbe en tur, men vil ligeså gerne en tur i svømmehal og tage nogle baner og måske ud på cyklen, om det så er MTB eller racercyklen.

Med et løbeur der har mulighed for at skifte mellem de forskellige træningsformer, kan du se en samlet statistik over dit motionsniveau, og alle de forsvindende kalorier tæller med i det samlede resultat.
Skal du bruge dit træningsur til cykelturen, kan det blive nødvendigt med et ekstra udstyr til at sætte på cyklen, så du på den måde får den mest præcise måling af blandt andet afstand, hastighed og forbrænding.

Løbeure til kvinder og til mænd

Mange løbeure er unisex, og kan derfor benyttes både af mænd og kvinder. Der kan være nogle modeller, der har flere farver at vælge imellem, hvor man så kan vælge et mere feminint eller maskulint ur, afhængig af hvad man er til.
Der er dog nogle modeller af træningsure, som er mere smalle og feminine i udtrykket, hvor man henvender sig primært til kvinderne. Et ur i damemodel er oftest også mindre i omkredsen, og derfor kan pasformen også være bedre end de store og mere grove løbeure.

Test af pulsure

Der bliver jævnligt lavet test af løbe-/pulsure, hvilket blandt andet også skyldes den store udvikling, der sker på området hele tiden. Urene bliver smartere, med flere funktioner og alligevel gør man hvad man kan for at de er nemme at bruge.
Test af træningsure/motionsure viser blandt andet at pris og funktioner, går hånd i hånd. Jo flere funktioner du vil have, jo dyrere bliver uret.

Specielt GPS funktionen giver urene et hak op i pris, men er til gengæld også næsten uundværlig funktion for alle, der gerne dyrker motion i det fri.

Træner du primært i træningscenter, giver GPS funktion, ikke mening at give ekstra for.
Hos Cykelpartner.dk har vi altid billige priser og gode tilbud; der er altid mulighed for at købe et træningsur til en skarp pris på vores webshop.

Du kan finde test af løbeure online, hvor mange forskellige mærker og modeller af løbeure står beskrevet.