Vedligeholdelse af trickløbehjul

Det er både sjovt at køre og lave stunts på trickløbehjul, og forudsætningen for at kunne levere det perfekte trick hver gang er, at udstyret er helt i top. Derfor har vi samlet nogle gode råd til, hvordan du vedligeholder og behandler løbehjulet.

Når du bruger dit trickløbehjul, bliver løbehjulet udsat for en stor belastning, og derfor skal du være opmærksom på, at alle bevægelige dele er justeret korrekt. Derudover skal du jævnligt efterspænde skruer og bolte. Et trickløbehjul er hovedsageligt beregnet til indendørs brug, og løbehjulet skal derfor skånes for vand. Når du bruger løbehjulet udendørs, er det derfor også vigtigt, at du vedligeholder løbehjulet, hvis løbehjulet skal opretholde samme kvalitetsniveau. Brug af løbehjul i vand og sand vil medføre øget slid på hjullejerne, og derfor skal du smøre lejerne med jævne mellemrum.

Hvis dit løbehjul er blevet våd efter udendørs brug, anbefaler jeg derfor, at du efter brug tørrer løbehjulet af og eventuelt give det et par dråber olie. Løbehjulet skal selvfølgelig også opbevares indendørs, når det ikke er i brug.

Se vores udvalg af Trick løbehjul - Løbehjul - El-løbehjul - Tilbehør til løbehjul

Vores mest populære trick løbehjul

Trick løbehjul, mest solgte

De bedst sælgende produkter i kategorien Trick løbehjul

Sådan forlænger du levetiden på dit trickløbehjul

Løbehjulet bliver udsat for en stor belastning, når du laver tricks og hårde landinger. Mange store hop og landinger særligt på hårdt underlag vil være med til at slide hårdt på løbehjulet. Hvis du ønsker at skåne trickløbehjulet, skal du minimere den belastning, som løbehjulet bliver udsat for i forbindelse med landinger på hårdt underlag. Hvis du ønsker at bruge løbehjulet til store hop på hårdt underlag, anbefaler jeg, at du aflaster løbehjulet ved at bøje i knæene, når du lander på løbehjulet.

For at få det mest optimale ud af dit løbehjul bør du jævnligt efterspænde styrfittings og compression (styrmonteringen), og derudover bør du smøre de bevægelige dele. Du kan bruge en ganske almindelig cykelolie, når løbehjulet skal vedligeholdes.
Decket er belagt med en ru griptape, og tapen vil med tiden blive slidt. Når griptapen begynder at føles glat, bør du skifte tapen ud.

Hjulene på et trickløbehjul er meget små, og det betyder, at hjulene kører med rigtig mange omdrejninger. Hjulene er derudover udsat for et meget stort pres, og derfor bør du sammenligne hjulene med bremseklodserne på din cykel. Ligesom bremseklodserne slides hjulene også, og derfor skal hjulene udskiftes med jævne mellemrum. Hvor ofte hjulene skal udskiftes afhænger naturligvis af, hvor ofte du bruger løbehjulet, og hvor mange hop og tricks du laver.

Er du i tvivl om noget i forhold til vedligeholdelse af trickløbehjul, er du meget velkommen til at kontakte os.

Se alle vores Trick løbehjul her