Den populære Hövding-cykelhjelm

Airbag cykelhjelmen Hövding er blevet rigtig populær i Danmark de seneste år, og tusindvis kører dagligt med den smarte cykelhjelm – der fungerer som en airbag for cyklister. Hjelmen, der ligger i den tunge ende af prisskalaen, kan ved første øjekast virke dyr at erstatte, når den er blevet udløst efter et uheld. Heldigvis er du ofte dækket af din forsikring, hvis uheldet er ude. 

Hos Cykelpartner.dk har vi foretaget det store forkromede forsikringstjek, så du kan se, hvordan du er dækket, hvis din Hövding cykelairbag bliver udløst og skal erstattes.

Hvad dækker Hövdings egen garanti?

Inden vi kigger på forsikringsselskabernes dækning, er det dog værd at se nærmere på Hövdings egen garanti. Det er nemlig ikke altid dit forsikringsselskab du skal gå til først.

Hvis din Hövding-hjelm f.eks. bliver udløst som følge af en fejl, dækker Hövdings egen garanti. Som du f.eks. kan læse på Hövdings hjemmeside: ”Hvis din Hövding er udløst, uden at du har været involveret i en ulykke, vil vi erstatte den med en ny, så længe du har anvendt produktet på korrekt vis og så længe der er garanti iflg. din købskvittering”.

Har du brug for at anmelde en fejl på din Hövding-hjelm, kan du gøre det via dette link. Husk desuden, at du naturligvis altid er omfattet af den almene 2-årige reklamationsret i tilfælde af f.eks. produktionsfejl på dit produkt. 

Hvornår dækker forsikringen?

De fleste danske forsikringsselskaber dækker din Hövding-hjelm via indboforsikringen. Dvs. at hjelmen er dækket i tilfælde af tyveri, brand og lignende skader/uheld. Derudover dækker de forsikringsselskaber vi har været i kontakt med, hvis du er ude for et færdselsuheld. Dvs. at hjelmen bliver erstattet, hvis du f.eks. vælter på cyklen, kører ind i nogen eller noget eller bliver kørt ned. Altså i situationer, hvor du kommer i kontakt med forhindringer eller styrter på cyklen.

Det er vigtigt at notere sig her, at forsikringen altså kun dækker, hvis din Hövding-airbag udløses, når du sidder på cyklen. Kommer du f.eks. gående med en tændt Hövding og falder, dækker forsikringen ikke. Husk derfor først at tænde for din Hövding, når du sidder på cyklen, og at slukke den inden du stiger af.

Vi har spurgt følgende forsikringsselskaber, hvordan de dækker et uheld eller skade med en Hövding hjelm.

Alm. Brand, IDA forsikring, LB forsikring, Aros forsikring, Gjensidige, Alka, Codan, IF, TopDanmark, Tryg, GF forsikring og Undo.

Forsikringsselskab Hövding dækkes af Forsikringengen dækker ved Dækkes hjelmen ved pludselige skader Erstattes hele hjelmens værdi
Alm. Brand Indboforsikring Påkørsel, væltning eller sammenstød I visse tilfælde med "pludselig skade" (Tilvalgsdækning) Selvrisiko
IDA forsikring Indboforsikring Påkørsel, væltning eller sammenstød I visse tilfælde med "pludselig skade" (Tilvalgsdækning)

Ja

LB forsikring Indboforsikring Påkørsel, væltning eller sammenstød Afhængig af omstændighederne Selvrisiko
Aros forsikring Indboforsikring Påkørsel, væltning eller sammenstød Ja Selvrisiko
Gjensidige Indboforsikring Påkørsel, væltning eller sammenstød Nej Selvrisiko

Alka

Indboforsikring Påkørsel, væltning eller sammenstød Nej Selvrisiko
Codan Indboforsikring Påkørsel, væltning eller sammenstød Nej Selvrisiko
IF Indboforsikring Påkørsel, væltning eller sammenstød Nej Selvrisiko
TopDanmark Indboforsikring Påkørsel, væltning eller sammenstød Nej Selvrisiko
Tryg Indboforsikring Påkørsel, væltning eller sammenstød I visse tilfælde med "pludselig skade" (Tilvalgsdækning) Ja
GF forsikring Indboforsikring Påkørsel, væltning eller sammenstød I visse tilfælde med "pludselig skade" (Tilvalgsdækning) Selvrisiko
Undo Hövding forsikring Påkørsel, væltning eller sammenstød Nej Ja

*Ved pludselige skader enes der f.eks. undvigemanøvrer, hvor din hjelm ikke udløses idet du svinger eller bremser for at undgå en forhindring, men ikke styrter eller rammer noget.

Hövding 2.0 - Cykelhjelms-cover Paris
Spar 70%
Med dette smarte Paris-cover til Hövdings cykelhjelm/airbag, kan du personificere din hjelm, så den afspejler din egen personlighed. Dette cover har et flot mønster i røde, lyserøde og lilla nuancer, der giver din Hövding-kra…
Hövding | Varenummer: HOVPAR-X
Før 469,00
DKK 141,00
På lager

Undo forsikring

Undo er Hövdings eget forsikrings tilbud. En Undo forsikring koster kr. 15,- pr. måned, og dækker ved færdselsuheld. Så hvis din Hövding udløses i forbindelse med et færdselsuheld, så får du tilsendt en ny Hövding. Med en Undo forsikring er der ingen selvrisiko.

Læs mere om Undo på www.hövding.dk

Pludselige skader

Men hvad sker der så, hvis din hjelm udløses, uden at du er styrtet? Hopper en hund f.eks. ud foran din cykel, og du foretager en brat opbremsning eller en undvigemanøvre, der aktiverer airbaggen i hjelmen, så vil din forsikring ikke altid dække udgiften til en ny hjelm, da der ikke er tale om et færdselsuheld men en pludselig skade.

Denne type skader dækkes i mange tilfælde ikke af forsikringen. Nogle selskaber dækker dog, hvis du har tilkøbt en særlig forsikring for pludselige skader. Nedenfor har vi sammensat et skema over nogle af de største danske forsikringsselskaber der dækker Hövding-hjelme, så du nemt kan danne dig et overblik.

Bemærk at selskaberne kan ændre deres dækning, og at du derfor altid bør kontrollere med dit eget selskab, hvordan du er dækket i tilfælde af uheld.

Smid ikke din Hövding ud

Er uheldet ude, bør du altid huske at gemme din udløste eller beskadigede Hövding-hjelm, indtil din sag er behandlet færdig. Hvad end der er tale om en forsikringssag eller en garanti-sag hos Hövding, kan det blive nødvendigt at indsende hjelmen for at eksperter kan undersøge den, inden en erstatning udbetales.

Husk karensperioden

Foruden de ovenstående betingelser i din forsikring skal du være opmærksom på, om der er en karensperiode på din dækning. Har du f.eks. købt en særlig Hövding-forsikring gennem Undo, dækker den ikke skader de første 14 dage efter tilkøbet af dækningen. Vi anbefaler, at du tager kontakt til dit eget selskab for at høre, om du er omfattet af en karensperiode.

5 gode huskeråd, når du kører med Hövding-hjelm

1. Sørg altid for at have din cykel-airbag tændt, mens du cykler.

2. Sluk airbaggen når du stiger af cyklen.

3. Undgå at dække din Hövding til med f.eks. halstørklæder, sjaler eller et par hovedtelefoner.

4. Kombinér aldrig din Hövding med brug af en almindelig cykelhjelm.

5. Brug kun din Hövding til almindelig hverdags-/bycykling.
    Den er ikke designet til f.eks. MTB, landevejscykling, BMX, ski, skateboard, knallert mm.