Kontakt os
 Ring på 39 40 31 31
Skriv til


Spørgsmål Jeg kan ikke finde varen Jeg har et spørgsmål Hvad er fragtprisen?
Hjælp
Vi sidder klar til at hjælpe!

Du kan altid klikke på "Hjælp"-knappen hvis du mangler hjælp til at finde et produkt eller har spørgsmål.

Luk dette tip

Kontakt os,  39 40 31 31 eller
Cykelpartner.dk  >  Cykeltøj, sko og hjelme  >  Cykelsko, overtræk, klamper m.m.
Vi hjælper gerne!

Tlf. 39 40 31 31

Cykelsko, overtræk, klamper m.m.

- Tilbage til Cykeltøj, sko og hjelme

Læs om størrelser og mål

Kategorier under cykelsko, overtræk, klamper m.m.

 

 

Køb cykelsko, overtræk, klamper m.m. online

Vi sælger cykelsko! Vi har følgende typer sko til cykling: Spinningsko, MTB sko, Vinter støvler, Landevejssko, Touringsko og tilbehør til cykelsko.

Cykelsko er blot en fælles betegnelse for en hel masse forskellige sko til cykling.

Hvad end det er en af nedenstående ord der bruges, så hører de allesammen ind under paraplyen cykelsko.

  • Spinningsko/Landevejssko: De cykelsko som bruges til spinning og landevejs racercykler er de samme. Det er stramt siddende cykelsko, som det er svært at gå i. En cykelsko til spinning eller racercykel har en hård sål og helt stiv bund for at kunne overføre mest mulig kraft. En cykelsko til race eller spinning har desuden en helt glat bund, med undtagelse af nogle enkelte punkter, som er beregnet til at træde på, hvis man skal gå lidt i cykelskoen.
  • All Round/Touring sko: Navnet giver vel lidt sig selv. Cykelsko til all round. Det er sko som bruges en del til mountainbike, men det er også muligt at gå i skoene, hvis du for eksempel er ude i et terræn, hvor det ikke er muligt at cykle. En cykelsko af denne type har en blød bund og minder lidt om en almindelig vandre sko. Denne cykelsko er rigtig god, hvis man man skal bruge en cykelsko til rejser o.l. da denne cykelsko giver god og behagelig mulighed for at stoppe op et sted og gå på opdagelse,, uden at man skal til at skifte fra cykelsko til almindelige sko.
  • MTB Sko: Mountainbike cykelsko, som bruges forår, sommer og efter indtil det bliver for koldt og man skifter til vinter-cykelsko. En MTB sko har i modsætning til en touring cykelsko en noget hårdere bund i cykelskoen. Den indbyder ikke til gå rundt i skoen, men bunden på en MTB  sko er noget blødere end i en spinningsko eller en cykelsko til racercykel, da man af og til kan blive nød til at stå af cyklen ved meget stejle stigninger er rigtig meget mudder. En MTB sko har desuden et groft mønster under cykelskoen, som sørger for, at man kan stå fast i ujævnt terræn med sin MTB sko.
  • MTB vinterstøvler: Cykelstøvle til mountainbike om vinteren. Hjælper med at holde fødderne varme i vinterkulden. En MTB vinter cykelstøvle har alle de samme egenskaber, som en mtb cykelsko, hvilket vil sige at en MTB vinter cykelstøvle også har et groft mønster og en lidt blødere bund i cykelskoen end en almindelig cykelsko har. En MTB vinterstøvle både vindtæt og vandtæt og de fleste af dem har en god varm foring, som gør at man ikke får kolde fødder i sine cykelstøvler.

Cykelsko er en nødvendighed specielt, hvis man har en cykel med klikpedaler. En cykelsko er ikke afhængig af, hvilken type pedal man har, men man skal være opmærksom på, at få købt en klampe til sin cykesko, som passer til pedalen. Der findes overordnet set to typer klamper, som man benytter til cykelsko. Den ene type er den som man kalder for racerklamper eller landevejsklamper og den anden type er den, som man kalder for MTB klamper eller mountainbike klamper.

  • MTB klamper: Da en MTB sko har et noget mere groft mønster er klamper til MTB sko lidt tykkere end klamper til racer eller landevejssko. En MTB klampe kan godt skrues på en cykelsko til racer eller landevej, men er dog noget tykkere end end fx en Look Delta klampe til racer.
  • Racer / Spinning / Landevejs klamper: Klamper til disse typer cykelsko er noget tyndere og er noget større end en MTB klampe. En MTB klampe skal beskyttes mod skidt og er derfor ofte meget lille og sidder oppe i bunden af cykelskoen, så den ikke bliver fyldt med mudder. En klampe til spinning eller racercykel er noget større for at give størst mulig flade til at overføre kraft til pedalen med. En klampe til MTB er desuden oftest lavet i metal, da en klampe til MTB sko bliver udsat for noget hårdere behandling end en klampe til Race og landevej. En klampe til racercykel bliver desuden oftest lavet i plastik for at holde vægten nede.

Specielle typer af cykelsko

Foruden at man kan købe cykelsko til forskellige typer af cykling eller til temperaturforholdene, så findes der også en lang række andre ting, som man kan være nød til at tage hensyn til, når man skal vælge hvilken cykelsko at man skal vælge

Cykelsko til brede fødder

Hvis man har lidt specielle fødder, som fx er bredere end gennemsnittet, så kan man med fordel kigge efter specielle bredde cykelsko.
Da cykelsko sidder temmelig hårdt til på foden, er man nød til at have en cykelsko, som fra starten af passer ret godt til ens fod. Derfor kan det være nødvendigt at få efter en cykelsko til brede fødder, hvis man har en fod der ikke helt følger standarden. Hvis en cykelsko er ekstra bred, vil dette fremgå enten i specifikationerne og ellers i selve beskrivelsen af cykelskoen, hvor der vil stå, at det er til brede fødder eller at det er en ekstra bred cykelsko

Cykeltøj, sko og hjelme

Producenter

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev med gode tilbud og relevante informationer. Det sendes 1-3 gange pr. måned.

Navn:
Email:
Din e-mail bliver hos os

Eksempel nyhedsbrev

Dankort Visa Mastercard Visa Electron JCB EAN-betaling
Adresse
Cykelpartner.dk
Industrivej 9, Jebjerg
7870 Roslev
Danmark
Bemærk: Ingen salg fra adressen

Find os på:


Tlf (+45) 39 40 31 31


Åbningstider:
Mandag-fredag: 08.00-18.00
Lørdag-søndag: 10.00-15.00