Cykelcomputere

Optimer din træning med en cykelcomputer fra kendte mærker som Garmin, Shimano og Sigma.

Garmin Edge Explore - GPS Cykelcomputer Garmin Edge Explore - GPS Cykelcomputer
Spar 38%
2.059 DKK 1.269 DKK inkl. moms
Cateye Computer Velo 7 VL-520
135 DKK inkl. moms

Optimer din træning med en cykelcomputer

Hos Cykelpartner finder du kvalitets cykelcomputere til gode priser. Vi har et bred udvalg af cykelcomputere, som er trådløse, med GPS og med mulighed for at måle puls. De fleste af vores cykelcomputere passer til alle cykeltyper, og kan bruges af både børn og voksne.

Med en cykelcomputer kan du optimere din træning, holde øje med dine personlige rekorder og presse dig selv til at gøre det bedre. 

Nedenfor kan du læse mere om de typer af cykelcomputer vi har i vores store sortiment:

  • Cykelcomputer med ledning
  • Trådløs cykelcomputer
  • Cykelcomputer med GPS
  • Cykelcomputer med pulsmåler
  • Cykelcomputer med kadence og watt måler

Cykelcomputere med ledning

En cykelcomputer med ledning er ofte billigere end en som har trådløs tilslutning. Hvis du er ude efter en billig cykelcomputer til brug på din hverdagscykel, så er det med stor sandsynlighed også sådan en cykelcomputer, som du er ude efter. Cykelcomputere med ledning er billigere og selvom de er med ledning, så betyder det ikke, at cykelcomputeren er fastmonteret på cyklen. Når man sætter sin cykelcomputer fast på sin cykel, så foregår det for alle cykelcomputeres vedkommende ved at man monterer en holder på cyklen, som man så klikker sin cykelcomputer fast i. Selve beslaget til cykelcomputeren er fastmonteret på styret og når man vælger en cykelcomputer med ledning, så går ledningen op til holderen og ikke til selve computeren.

Trådløs cykelcomputer

Hvis man vælger en trådløs cykelcomputer, så er man fri for at montere ledninger på sin cykel. En af de største farer ved at købe en trådløs cykelcomputer er, at man får købt en for billig cykelcomputer. Hvis du gerne vil have en trådløs computer, så anbefaler vi, at du køber fra en af de anerkendte producenter såsom Sigma, Shimano, Garmin og lignende. De bedste trådløse cykelcomputere er optimeret til kun at fange deres eget signal og ikke blive forstyrret af signalet fra andre cykelcomputere eller fra mobiltelefoner og andre elektriske enheder.

Der findes rigtig mange forskellige cykelcomputere også indenfor de trådløse modeller og du kan finde helt simple trådløse cykelcomputere, som blot kan måle din distance, din hastighed og fortælle dig hvad klokken er og i den anden ende af skalaen finder du trådløse cykelcomputere som har ant+, pulsmåler, kadencemåler, højdemåler, gennemsnitsværdier, kalibreringsfunktioner, temperaturmåler, alarmfunktioner, indstillingsmuligheder til brug på flere cykler og rigtig mange andre lækre detaljer.

Cykelcomputer med GPS

Er du på udkig efter en cykelcomputer med GPS, så har vi et bredt udvalg af nogle af de meste anerkendte på markedet. En cykelcomputer med GPS giver dig mulighed for, at analysere på din rute når du kommer hjem. Du kan gemme din rute til en senere cykeltur, eller du kan dele den med andre, ligesom du også kan hente andres ruter ind på din egen cykelcomputer, hvis den har GPS. Denne funktion er naturligvis kun tilgængelig på en cykelcomputer med kort og det findes der kun i de enheder, som har GPS.

Cykelcomputer med pulsmåler

En cykelcomputer som kan kobles op med en pulsmåler er absolut genial, hvis man ønsker information omkring kroppens arbejde. En pulsmålere kan give unik adgang til information omkring din præstation. Du finder nogle af de bedste pulsmålere på markedet fra Garmin.

Kadence og watt måling

En kadencemåler til en cykel måler hvor mange omgange man kører pedalerne rundt pr. minut.
Der findes flere muligheder for at måle kadence når man cykler. Man kan enten købe en cykelcomputer, hvor der medfølger en kadencesensor, eller man kan købe en cykelcomputer som giver mulighed for at vise kadence, og så kan man selv købe netop den kadencesensor som man gerne vil koble på. Som nybegynder behøver man ikke at måle kadence, men efterhånden som man bliver bedre, så kan man få en del ud af at optimere på ens kadence. Formålet med en kadencemåler er, at man kan variere brugen af muskler og puls i forskellige situationer og dermed yde sit maksimale. 

Når man bliver endnu bedre, så vil mange gerne have styr på, hvor mange watt de træder i pedalerne. Watt er en måleenhed for effekt, og dette betyder at man kan se, hvor meget energi man overfører til cyklen. Der findes både wattmålere som sidder hjulene, og nogle som sidder i cyklens pedaler eller pedalarme. Når man har styr på, hvor mange watt man kan træde over en given strækning så kan man yde sit absolut optimale uden, at lade sig påvirke af sine konkurrenter. Dette giver ikke det mest spændende løb for tilskuerne, men for den enkelte cykelrytter er det en rigtig effektiv strategi. 

Hvis man er på udkig efter cykelcomputere med kadence eller wattmåling, så skal man lede under cykelcomputere med GPS da det typisk er i disse lidt bedre modeller, at man finder denne feature.

Cykelcomputer med kadence

Når man kommer op i de lidt bedre og lidt dyrere cykelcomputere, så giver en del af dem også mulighed for, at man kan tilkøbe kadencesensor og wattmålere. Nogle af modellerne indeholder også en kadencesensor som standard. 

Formålet med at måle kadence er, at man ved at holde styr på sine omdrejninger sikrer at man hverken syrer til eller bliver for hurtigt forpustet. Hvis man kører med for høj kadence, så vil man blive forpustet og hvis man kører med for lav kadence, så vil musklerne syre til. Derfor er det en rigtig god ide, at man har styr på hvor man yder bedst henne, og køre efter at holde denne kadence. For at holde kadencen bruger man sine gear til at justere antallet af omgange.

Cykelcomputer med wattmåling

Noget af det nyeste indenfor at optimere de kræfter, som man har til rådighed er, at måle watt.

Watt er en måleenhed, som man bruger til at måle effekt. Man måler med andre ord den energi, som man overfører til cyklen.  Der følger som udgangspunkt ikke wattmålere med til en cykelcomputer, men mange af de store modeller af cykelcomputere med GPS understøtter også måling af watt. Hvis du gerne vil have en cykelcomputer med wattmåling, så skal du kigge i specifikationerne på vores produkter hvor dette vil fremgå. Hvis der ikke står noget med, at der er mulighed for at måle watt så er dette ikke en funktion, som understøttes af den viste cykelcomputer.

Indstilling af en cykelcomputer med GPS

En cykelcomputer med GPS benytter sig af satellitter til at bestemme din position, og derfor behøver du ikke fodre den med de oplysninger som man normalt skal give sin nye cykelcomputer, for at den kan beregne distance og hastighed. Da GPS teknologien i sin tid blev frigivet, sørgede man for at teknologien ikke kunne blive benyttet til krigsførelse og derfor indlagde man en fejlmargin. Denne fejlmargin gør, at man vil opleve at man ikke har en 100 % korrekt måling af hastigheder. Dog vil man få en langt mere præcis måling af den samlede afstand, end man opnår med en almindelig cykelcomputer. Da en almindelig cykelcomputer måler afstanden basseret på hjulenes kontakt med vejbanen, kan der sagtens opstå fejlberegninger. Dette sker ikke hvis man benytter en cykelcomputer med GPS.

Garmin cykelcomputer med GPS

En af de mest kendte spillere på markedet for GPS er Garmin. Den helt store fordel ved en cykelcomputer fra Garmin ligger i dens mulighed for at udvide med topografiske kort. Garmin cykelcomputere er den foretrukne GPS indenfor mountainbike cykling, da den med de topografiske kort kan vise masser af muligheder for nye ruter i de danske skove.

Hvilken Garmin cykelcomputer er bedst?

Garmin Edge 830 og Garmin Edge 530 er to af de mest populære modeller og findes også som Bundle sæt på vores webshop. Garmin Edge serien er pakket med de bedste funktioner til din cykeltræning og til at navigere i cykelruter. Garmin Edge hjælper dig også med, hvornår du skal indtage væske under dit træningspas.

Garmin Edge Explorer er et mere budgetvenligt valg og er en af de billige Garmin cykelcomputere. Garmin Edge Explorer serien har ikke ligeså mange spændende funktioner, som Edge serien, men stadig nok til at opfylde de flestes behov.

Hvilken cykelcomputer skal man vælge?

Garmin Edge 1030 Plus og Garmin Edge 1030 Solar er klart en brugerfavorit iblandt vores kunder, som blandt andet beskriver den som 'Den bedste cykelcomputer' de har prøvet. Garmins sublime navigationsegenskaber giver dig nemlig nemmere mulighed for at tracke og analysere på rigtig mange parametre af din cykeltræning.

Billig cykelcomputer med GPS

Hvis man gerne vil have en billig cykelcomputer, så bør man ikke kigge efter en cykelcomputer med GPS. Der ligger rigtig mange timers forskning bag udviklingen af denne form for cykelcomputer, og man finder derfor kun meget få cykelcomputere med GPS i prisklassen under 1000 kr. 

Cykelcomputer til elcykel

Med en cykelcomputer til E-bikes får du meget mere, end blot mulighed for at tracke din aktivitet. Oftest fås disse modeller med en trådløs forbindelse til din telefon, så du samtidig kan få vist indgående opkald, SMS-beskeder og notifikationer på displayet. Samtidig får du også vist informationer omkring rækkevidde og en automatisk udregning af distance tilbage, baseret på kørestil.

Tilbehør til cykelcomputer

Her i kategorien finder du desuden tilbehør til alle former for cykelcomputer. Så hvis du mangler et par nye kabler, batterier, kadencesensor,  pulsmåler, sensorer, kort eller måske en holder/et beslag til at sætte din cykelcomputer fast i, så er du kommet til det rigtige sted. 

Er du på udkig efter noget tilbehør til cykelcomputer, som du ikke kan finde her i shoppen, så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Vores indkøbere forsøger hele tiden at finde nye gode produkter og tilbehør og hvis vi har mange forespørgsler på et produkt, så tager vi det naturligvis hjem.

Er du i tvivl om hvilken cykelcomputer du skal vælge at købe, kan du altid kontakte vores kundeservice som sidder klar til at hjælpe dig. 

Har du spørgsmål eller mangler du yderligere information omkring cykelcomputere, så kontakt hellere end gerne vores kundeservice, som sidder klar til at hjælpe dig på telefon 39 40 31 31 eller mail: info@cykelpartner.dk.